Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(812 niezalogowanych)
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
....wlasciwie

do pracy w no.

powinni przjezdzac tylko

ci,ktorzy wcale nie chca tu przyjechac

bo ci,ktorzy chca to lepiej zeby nie przyjezdzali !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Piecyk666 napisał:Zakładam temat, bo ...
... czy jest sens żebym przyjeżdżał do Norwegii szukać pracy.
... Nie mam żadnych ... kwalifikacji.
... Znam za to bardzo dobrze angielski.
W Polsce pracy nie mam co szukać, a pieniędzy potrzebuje...

I TO JEST BARDZO DUŻY BŁĄD ... , że nie chcesz szukać w Kraju pracy !!! .
Ponieważ jak w Kraju ci się nie chce szukać pracy , gdzie masz jakieś układy i znasz względnie rynek pracy , to co dopiero na obczyźnie ... !!! .
---
Gdzie wszystko ... ! jest niestety , OBCE i mało przyjazne !.
---
Moim zdaniem , z takim twoim ... NEGATYWNYM nastawieniem do pracy jako takiej , to szkoda twojego zachodu i tym bardziej pieniędzy , którymi na samym początku trzeba bezwzględnie dysponować ! .
---
Również DUŻYM błędem , było założenie tego tematu , ponieważ jest to już może i TYSIĘCZNY !!! .
Taki podobny , a może i IDENTYCZNY ... jednymi słowy SWOISTY PLAGIAT ... ! .
Lepiej by się stało gdybyś w tym samym czasie czytał inne posty o tej właśnie tematyce .
---
Znaczy , że masz słaby charakter ... i jako taki , również sam nie potrafisz za bardzo decydować o własnym życiu , jak nie masz BATA na własnym grzbiecie .
---
...WŁAŚNIE DLATEGO IŻ WYSPY TOBIE NIE LEŻĄ ...
Ja , proponuję zacząć przygodę z Emigracją właśnie TAM ...
Znasz Język krajowy , gdzie bezwzględnie wszyscy Nim się posługują ...
W Norge , tylko Osoby wykształcone , znają dobrze angielski , a pozostali jedynie szczątkowy i ten filmowy ...
---
Tam start ... dla tobie podobnych , jest łatwiejszy i TAŃSZY .
Tam płatności regulowane są standardowo tygodniówkami ... !
Tutaj co miesiąc ! .
---
Tam przysłowiowy ... ZMYWAK ... leży na ulicy i mało gdzie , trzeba mieć udokumentowane doświadczenie zawodowe ...
Tu w Norge , jest Naprawdę odwrotnie ... .
---
Nabędziesz tam wprawy , oraz ogłady i więcej motywowanej chęci do pracy to z czasem i zawitasz do Norge jak większość Rodaków .
---
Tom się naprodukował ...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
69 Postów
Roman Sabiat
(sabiat)
Początkujący
Piecyk666 napisał:Co do wyjazdu do Anglii - najzwyczajniej w świecie wolałbym nie. Jakoś mi nie leży.
Alternatywa może być wyjazd do Niemiec. Angielski nie jest j. urzędowym, ale wszyscy go znają. Poza tym w kraju możesz skorzystać z usług agencji pracy w Niemczech, tak aby mieć pewność iż dostaniesz prace.

Jedynym problemem może być dodatkowy podatek, kościelny. Polacy nie są przyzwyczajeni do płacenia na kościół (w Niemczech jest obowiązkowy) i kombinują jak go nie płacić, co zawsze kończy się finansowa katastrofa.
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Grzegorz *****
(pln_29)
Wiking
fioletowy zawalowiec napisal ci pieknie ktora strone masz obrac.. generalnie to chlopie nie nadajesz sie nawet do tarcia chrzanu wedlug osmarkanego fioletowego szefa wlasnych majtek....ehhh jedna rada chlopie zapisz sie na nor. jezyk pappa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(adam21)
Wiking
Możesz np.zrobic kurs na koparki, wozki widlowe ,na ciezarowke, tylko szkoda ze nie masz zawodu ale mozesz isc do jakiejs policealnej szkoly np technika zrobic to chyba dwa lata trwa i jednoczesnie uczyc sie norweskiego...takie jest moje zdanie ,przynajmniej bys mial wyksztalcenie techniczne ,ja nawet nie myslalem o studiach i poszedlem od razu do technikum i mam bardzo ładny i pozadany zawod, nie musze sie martwic bo ofert jest pelno tylko jednego mi brakuje -doswiadczenia ,a bez tego jest tez ciezko znalezc prace.Tylko szkoda bo troche czasu juz straciles,ale lepiej wczesniej zaczac ,szybciej skonczysz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok